توضیحات
رابر لاینینگ چیست؟
استفاده از یک لایه عایق لاستیکی با ضخامت 3 الی 10 میلیمتر به منظور محافظت از مخازن، لوله ها و قطعاتی که در معرض تماس با انواع اسیدها، مواد خورنده و یا مواد ساینده قرار دارند (مانند مثل دیواره لوله ها، فلنج ها، پوسته های پمپ، پروانه های معادن و دیواره آسیاب ها، راکتورها، حوضچه ها، دودکش ها، اتصالات و…) امری ضروری است, و باعث افزایش طول عمر آنها میشود. به این لایه محافظ اصطلاحا رابر لاینینگ گفته میشود.
در صنعت رابرلاینینگ را با عناوین دیگری از جمله آستر لاستیکی، عایق لاستیکی، عایق ضد سایش، عایق ضد اسید، عایق مخازن، یا لاستیک کاری مخازن یا رابر کاری نیز میشناسند.
رابرلاینینگ سطح داخلی
انواع رابر لاینینگ
- رابر لاینینگ به روش گرم: لاستیک خام با چسب مخصوص به سطح کار چسبانده میشه و سپس با استفاده از حرارت دادن (برای قطعات کوچک از کوره، برای مخازن و قطعات بزرگ از بخار استفاده می شود) پخته می شود. این کار باعث شده تا لاستیک کاملا به سطح مورد نظر چسبیده شود که باعث بازدهی بیشتر و عمر بالاتر می شود.
- رابر لاینینگ به روش سرد: در این روش روکش لاستیکی از قبل پخته شده و با چسب های مخصوص بر روی سطوح چسبانده می شود.
مزایای این کار سرعت اجرای بالاتر و هزینه پایین تر می باشد همچنین این لاستیک ها بلافاصله پس از ولکانیزه شدن در کارخانه سازنده آن، میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
به طور کلی رابرلاینینگ را از نظر عملکرد و شرایط کاری می توان به دوسته کلی تقسیم کرد:
- رابرلاینینگ ضد اسید
- رابرلاینینگ ضد سایش
در ذیل به هر کدام از این دو نوع عایق مختصرا اشاره مینماییم.
رابرلاینینگ ضد اسید
در مواردی که خورندگی سطح قطعه یا مخزن به دلیل تماس با یک ماده اسیدی باشد از این نوع از رابرلاینینگ استفاده میشود.
لاستیکهای مقاوم در برابر انواع اسیدها از جمله اسید کلریدریک ، اسید فسفریک، اسید استیک، اسید سولفوریک و… سود سوزآور و انواع بازها و قلیا ها با دو روش سرد و گرم و با ضخامت ۲ الی ۱۰ میلی متر انجام میپذیرد.
به دلیل اینکه در صنایع در اکثر فرایندهای تولیدی که از مواد اسیدی استفاده میگردد ممکن است در دماهای بالا انچام پذیرد، از این رو نمیتوان از لوله ها و یا مخازن پلاستیکی استفاده نمود. در نتیجه مخازن و تجهیزات در تماس با اسید ها را از فولاد و فلزات ساخته و جهت مقاوم سازی آن در برابر خورندگی ناشی از اسید، از روکشی عایق از لاستیک های خاص استفاده میگردد.
رابر لاینینگ ضد سایش
در خطوط تولید صنایع دیگری همچون صنایع مرتبط با فرآوری مواد معدنی، تجهیزات مورد استفاده ممکن است در تماس با برخی مواد ساینده قرار گیرند. این امر موجب سایش و از بین رفتن سریع آن تجیهز میگردد. برای مثال میتوان به تجهیزاتی از جمله انواع فیدباکس ها ، مخازن ، لوله ها و داکت های ارتباطی و انواع فیدر و باکس های تقسیم کننده اشاره کرد.
همچنین ایجاد یک پوشش آستر مقاوم میتواند بدنه تجهیز مورد نظر را در برابر ضربات و یا زنگ زدگی و عوامل دیگر محافظت نماید. که در نتیجه باعث افزایش عمر مفید تجهیزات و نهایتا افزایش راندمان خطوط تولید میگردد.
تقسیم بندی از نظر سختی رابرلاینینگ
علاوه بر دو تقسیم بندی فوق، از نظر سختی نیز پوشش های لاستیکی به دو دسته تقسیم میشوند.
- سخت
- نرم
به لاستیکهایی که سختی آنها در محدودهی سختی سنجی Shore A قرار می گیرد لاستیک نرم و به لاستیکهایی که سختی آنها در محدوده سختی سنجی Shore D قرار می گیرد لاستیک سخت Hard Rubber گفته می شود.
البته به ندرت لاستیکهایی با سختی بین دو دسته ذکرشده هم تولید می شود که به آنها لاستیکهای نیمه سخت Semi-Hard Rubber گفته میشود.
نکات نگهداری از رابر لاینینگ
برای افزایش عمر این آستر های لاستیکی باید در نگهداری از آن دقت بیشتری داشته باشیم پس به نکات زیر توجه کنید:
نکته اول)
در هنگام چکش زنی از ضربه زدن به روی آن جلوگیری کنید.
نکته دوم)
بر روی سطحی که رابر لاینینگ بر آن انجام شده است قدم نگذارید، چرا که قدم گذاشتن با کفش میتواند به مرور زمان باعث ایجاد فرسایش میشود و کارآیی آن به مرور زمان کمتر میشود.
نکته سوم)
از برخورد اجسام یا وسایل نوک تیز به سطح رابر لاینینگ به شدت خودداری کنید.
نکته چهارم)
به صورت ماهانه یا هفتگی تمام سطوح رابر لاینینگ را چک کنید تا از وضعیت آن اطمینان داشته باشید.
نکته پنجم)
از انجام فعالیت هایی همچون جوشکاری بر روی سطوح رابر لاینینگ خودداری نمایید.
نکته ششم)
جلوگیری از ارتباط مستقیم با نور خورشید
اجرای رابر لاینینگ
مجموعه رابرلند با فروش آستر های لاستیکی توانسته بسیاری از قطعات و مخازن مختلف را در ابعاد متناسب با نیاز مشتریان خود، فراهم آورد.
جهت دریافت اطلاعات فنی و یا انجام رابر لاینینگ می توانید با شماره 09351544881 کارشناسان فروش سرزمین لاستیک در ارتباط باشید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.